- - http://iaenp.lt -

Dėl Darbo kodekso prireiks dar vieno Trišalės tarybos posėdžio

Posted By Informavimo specialistė On 2017/03/07 @ 12:09 In Актуалии | Comments Disabled

Pranciškus Vaišvila, BNS 2017 m. kovo 7 d.

www.delfi.lt

Trišalė taryba šauks dar vieną papildomą posėdį, kuriame tikimasi galutinai išspręsti daugiausiai ginčų sukėlusius naujojo Darbo kodekso klausimus.„Šiandien suformulavome darbo laiko, atostogų laiko ir profesinių sąjungų bei darbo tarybų kompetencijų klausimų paketus. Užfiksavome visų pusių argumentus ir pozicijas. Susitiksime ketvirtadienį ir tikimės, kad pavyks suderinti visus klausimus“, — BNS po Trišalės tarybos posėdžio antradienį sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Eglė Radišauskienė.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad Saulius Skvernelis vis dar tikisi, kad Trišalei tarybai pavyks iki kovo 10 dienos susitarti dėl pagrindinių ir daugiausiai ginčų keliančių kodekso klausimų.

„Premjeras tikisi, kad bent jau dėl pagrindinių, esminių, visiems labiausiai rūpimų nuostatų abiem pusėms pavyks rasti sutarimą iki deryboms numatyto termino pabaigos“, — sakė T. Beržinskas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS teigė, jog jei Trišalei tarybai laiku nepavyks susitarti, jo įsigaliojimas gali būti dar kartą atidėtas.

Anksčiau Trišalėje taryboje jau sutarta dėl kai kurių darbo laiko reglamentavimo klausimų ir dėl lengvesnių sąlygų gauti nedarbo išmoką, tačiau nepavyko sutarti dėl atostogų trukmės bei darbo tarybų ir profesinių sąjungų kompetencijų paskirstymo.

Taryboje nebuvo sutarta ir dėl darbo sutarčių bei atleidimų nuostatų.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, galiojimą.


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2017/03/07/del-darbo-kodekso-prireiks-dar-vieno-trisales-tarybos-posedzio/

Copyright © 2013 . All rights reserved.