- - http://iaenp.lt -

KREIPIMASIS Į ĮMONĖS DARBUOTOJUS

Posted By Informavimo specialistė On 2017/05/09 @ 12:20 In Новости НП | Comments Disabled

[1]Kreipimosi į darbuotoju, priimto VĮ IAE NP Konferencijoje 2017 m. balandžio 28 d., tekstas:

VĮ IGNALINOS AE NEPRIKLAUSOMOS PROFSĄJUNGOS

ATASKAITINĖS RINKIMINĖS KONFERENCIJOS

KREIPIMASIS Į ĮMONĖS DARBUOTOJUS

Visaginas, 2017-04-28

Gerbiamieji kolegos!

Su daugeliu Jūsų mes, Nepriklausomos profesinės sąjungos nariai, dirbame petys į petį jau daugelį metų. Visą šį laikotarpį mes stengiamės per Kolektyvinę sutartį, taip pat tiesioginių derybų su administracija metu pagerinti darbo sąlygas, siekiame nustatyti maksimaliai skaidrią darbo apmokėjimo sistemą. Visa tai Jūs matote.

Mūsų profesinė sąjunga gina kiekvieno Jūsų interesus. Mes giname Jūsų teises, užkertame kelią darbo įstatymų pažeidimams iš darbdavio pusės.

Reikšmingas mūsų kaip tarpininko vaidmuo, ieškant sprendimų konfliktinių situacijų, kylančių darbuotojams vis dažniau, metu.

Mes teikiame juridinę pagalbą visiems profesinės sąjungos nariams.

Mes organizuojame daug renginių Jums ir Jūsų šeimoms.

Mes suvokiame atsakomybę ginant kiekvieno Jūsų interesus, pasirašant ir vykdant Kolektyvinę sutartį, kuri šiandien pagal įstatymą galioja visam įmonės kolektyvui.

Nuo liepos 1 d. įsigaliojus naujam Darbo kodeksui, visose įmonėse, organizacijose, įstaigose bus sudaromos darbo tarybos, kurių sudėtyje numatytas tik vienas (1) profsąjungos atstovas. Be jokios abejonės, tokios sudėties darbo tarybos taps darbdavio įrankiu ir faktiškai jo, o ne darbuotojų kolektyvo atstovėmis. IAE Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė liks visavertė darbuotojų atstovė vedant derybas su administracija su sąlyga, jei profsąjungų narių bus ne mažiau kaip 1/3 visų įmonės darbuotojų. Tik tokiu atveju darbo taryba įmonėje nebus kuriama. Šiandien profsąjungų narių yra tik 27 procentai įmonės darbuotojų.

Todėl, nuo liepos 1 d. įsigaliojus naujam Darbo kodeksui, profesinės sąjungos darbo efektyvumas priklausys tiesiogiai nuo Jūsų. Kiekvienas žmogus mūsų organizacijoje – tai reali jėga, ginant viso kolektyvo interesus.

Mūsų šūkis: ,,Solidarumas!“

Mūsų tikslas: ,,Teisėtumas! Užimtumas! Darbo užmokestis!“

Kuo mes aktyvesni bei vieningesni, tuo mes stipresni, tuo mums lengviau ginti savo interesus ir siekti socialinių garantijų, gerinti darbo sąlygas, tobulinti darbo įstatymus!

Kreipiamės į kiekvieną iš Jūsų – stokite į mūsų gretas, būkite aktyvūs, nelikite abejingi! Nuo kiekvieno Jūsų pozicijos bei aktyvumo šiandien priklauso mūsų Kolektyvinės sutarties likimas!


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2017/05/09/kreipimasis-i-imones-darbuotojus/

URLs in this post:

[1] Image: http://iaenp.lt/2012/07/27/%d0%be%d0%b1-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8/logo1/

Copyright © 2013 . All rights reserved.