- - http://iaenp.lt -

VMI: pajamų kovą nedeklaruosime, deklaravimo terminas nukeliamas

Posted By Informavimo specialistė On 2020/03/17 @ 11:52 In Новости НП | Comments Disabled

www.DELFI.lt 2020 m. kovo 17 d.
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atsižvelgiant į susidariusią situaciją dėl COVID-19, gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaravimo ir sumokėjimo terminas yra nukeliamas: vietoje buvusios gegužės 4 d., šiais metais pajamas deklaruoti bei mokestį sumokėti reikės iki liepos 1 d. Beje, pajamų deklaravimo startas nebus skelbiamas kovą.

Kaip nurodo VMI, gyventojai ilgiau galės teikti ir prašymus skirti pajamų mokesčio dalį organizacijoms, politinėms partijoms bei profsąjungoms.
„Norime atkreipti dėmesį į tai, jog GPM permokų grąžinimo terminas nesikeičia, o tai reiškia, jog gyventojams, teisingai ir laiku pateikusiems deklaraciją, jos bus grąžintos kaip ir kasmet, iki liepos 31 d.,“ – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.
VMI pažymi, jog pajamų mokesčio deklaravimo startas kovo mėnesį skelbiamas nebus, tačiau nukėlus deklaravimo bei sumokėjimo terminą iki liepos 1 d., gyventojams užteks laiko deklaracijoms pateikti teisingai ir laiku.
Nurodoma, kad apie deklaravimo startą VMI informuos atskiru pranešimu.
Primenama, jog dėl COVID-19, visos VMI paslaugos yra teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu.

Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2020/03/17/vmi-pajamu-kova-nedeklaruosime-deklaravimo-terminas-nukeliamas/

Copyright © 2013 . All rights reserved.