- - http://iaenp.lt -

ŠIEK TIEK APIE NAUJĄ LR SEIMĄ / НЕМНОГО О НОВОМ СЕЙМЕ ЛР

Posted By Informavimo specialistė On 2020/10/20 @ 15:14 In Новости НП | Comments Disabled

Pastaruoju metu labai daug matome ir girdime naujai išrinktų ir potencialių Seimo narių jų misijas/vizijas, kaip pagerinti gyvenimą Lietuvoje. Džiaugiamasi, kad atėjo daug jaunimo, su naujomis idėjomis. Atvirai pasakius, iš to, ką girdime iš gerų šeimų kilusių, gerą išsilavinimą gavusių jaunų politikų, susidaro įspūdis (labai norisi tikėti, kad klaidingas), jog didžiausia problema mūsų žmonėms — yra užsienio, Europos Sąjungos politika ir žmogaus teisės. Tai svarbu.
Norisi, kad Seimas pastebėtų ir DIRBANČIUOSIUS, kurie skursta, nepajėgę išgyventi iš savo algų. Ar tai nėra žmogaus teisių pažeidimas? O juk būtent nuo dirbančiųjų pagal mūsų sistemą priklauso ir mūsų tėvelių ir senelių pensijos. Puikiai atsimenu diskusijas Seime priimant naują darbo kodeksą (2017 m.). Tuomet darbdaviai mušėsi į krutinę ir žadėjo, kad liberalizavus darbo santykius, ir algos ženkliai padidės, ir bedarbystės lygis sumažės. Nesulaukėme to. Dar labiau. Net valstybės valdomose įmonėse ir įstaigose darbuotojai jaučiasi tarsi vergais. Profsąjungoms iki šiol, mūsų «civilizuotomis europietiškomis sąlygomis», tenka susidurti su visiškai necivilizuotu ir net brutaliu darbdavių atstovų elgesiu.
Labai tikiuosi, kad naujos Vyriausybės programoje atsiras mechanizmas, kuris padės darbuotojams ir jų atstovams, profsąjungos, jaustis darbe oriai ir drąsiai.


В последнее время очень много видим и слышим миссии/визии вновь избранных и потенциальных членов Сейма о том, как улучшить жизнь в Литве. Радостно, что пришло много молодёжи с новыми идеями. Честно говоря, из того, что слышим от воспитанных в хороших семьях, получивших хорошее образование молодых политиков, складывается впечатление (очень хочется верить, что ошибочное), что самая большая для наших людей проблема — иностранная политика, политика Европейского союза и права человека. Это важно. Хочется, чтобы Сейм заметил и РАБОТАЮЩИХ, которые беднеют, не в силах выжить на свою зарплату. Не является ли это нарушением прав человека? А ведь именно от работающих по нашей системе зависят пенсии наших родителей, бабушек, дедушек. Прекрасно помню дискуссии в Сейме во время принятия нового Трудового Кодекса (2017 г.). Тогда работодатели били в грудь и обещали, что после либерализации трудовых отношений значительно увеличиться зарплата, уменьшится уровень безработицы. Не дождались этого. Более того, даже работающие на управляемых государством предприятиях и в учреждениях работники чувствуют себя словно они рабы. Профсоюзам до сих пор, в наших «цивилизованных европейских условиях», приходится сталкиваться с совершенно нецивилизованным и даже брутальным поведение работодателей. Очень надеюсь, что в программе нового Правительства появится механизм, который поможет работникам и их представителям, профсоюзам, чувствовать себя на работе достойно и смело.


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2020/10/20/siek-tiek-apie-nauja-lr-seima-%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%be-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%bc-%d1%81%d0%b5%d0%b9%d0%bc%d0%b5-%d0%bb%d1%80/

Copyright © 2013 . All rights reserved.