- - http://iaenp.lt -

DAUGIAU NEI KEISTAS Į IAE AUTOBUSŲ REISŲ ORGANIZAVIMAS

Posted By Informavimo specialistė On 2021/03/16 @ 19:28 In Новости НП | Comments Disabled

TAI SVARBU!

Gerbiami IAE darbuotojai,

šiuo metu ruošiamasi patvirtinti darbuotojų pervežimo tvarkos aprašą.

Kadangi, visų pirma, Aprašas turi būti patvirtintas tik atitinkamai informavus profesines sąjungas, o , antra, profesinių sąjungų manymu, dar nepradėjus jį įgyvendinti, pasmerktas žlugti. Dėl vienos paprastos priežasties — darbuotojų pervežimas numatytas išskaičiavimo iš darbuotojų darbo užmokesčio už važiavimą būdu.

Profsąjungų manymu, tai yra mažų mažiausia nekorektiškas ir net ciniškas požiūris į savo darbuotojus. Net mažesnės ir sunkiai finansiškai besiverčiančios privačios įmonės sugeba organizuoti savo darbuotojų važiavimą nemokamai.

Todėl profsąjungos skubos tvarka kreipiasi į VĮ IAE valdybą siūlydamos stabdyti Aprašo tvirtinimą ir svarstyti jo tikslingumą artimiausiame kovo mėn. Valdybos posėdyje.

Žemiau pateikiamas VĮ IAE Valdybos nariams išsiustas kreipimasis:

GERBIAMI VALDYBOS NARIAI IR VĮ IAE VADOVAI,

Norėtume Jus įspėti, kad š.m. kovo 16 d. pradėtas tvirtinti IAE generalinio direktoriaus įsakymas dėl darbuotojų pervežimo aprašo, kuriuo, be kita ko, numatomas išskaitymas iš darbuotojų darbo užmokesčio darbuotojų prašymu,

jau iššaukė negatyvių emocijų darbuotojų tarpe.

Laikome savo pareiga ĮSPĖTI jus apie tai, kad toks darbuotojų pervežimo organizavimo būdas, t.y. išskaičiuojant iš darbo užmokesčio, pasmerktas žlugti. Pvz., nėra numatytas kompensavimo mechanizmas tuo atveju, jei darbuotojas sumokėjus už visą mėnesį nepasinaudos paslauga pilna apimtimi.

Dabar galiojanti tvarka yra stabilesnė ir patrauklesnė. Žmonės turi galimybę nuvažiuoti į darbą sumokant už kiekvieną važiavimą, yra žmonėms patogus ir per daugelį metų pasiteisino.

Tenka apgailestauti, kad darbdavio atstovai, nepaisant to, kad toks dokumentas vadovaujantis LR DK ir galiojančia KD, turėjo būti , mažiausia per konsultacijų procedūras derinamas su JPSA, net neinformavo apie šį visiems darbuotojams aktualų dokumentą.

Kadangi Aprašas iššaukė darbuotojų tarpe tikrą rezonansą raginame stabdyti jo tvirtinimą ir skubos tvarka svarstyti jį dalyvaujant JPSA atstovams artimiausiame kovo mėn. VĮ IAE Valdybos posėdyje.

Pagarbiai,

VĮ IAE NP pirmininkė Ilona Nekrošienė


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2021/03/16/daugiau-nei-keistas-i-iae-autobusu-reisu-organizavimas/

Copyright © 2013 . All rights reserved.