- - http://iaenp.lt -

PROFSĄJUNGOS NESUTINKA SU PASIRINKTU IAE DARBUOTOJŲ PAVEŽĖJIMO BŪDU

Posted By Informavimo specialistė On 2021/03/23 @ 15:23 In Новости НП | Comments Disabled

Gerbiami IAE darbuotojai,

Šiandien, kovo 23 d. pažeidžiant LR Darbo kodekso 204, 205 ir 206 str., taip pat įmonėje galiojančios Kolektyvinės sutarties 28, 29 str. nuostatas bei nepaisant VĮ IAE Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės oficialaus paraginimo organizuoti konsultacijas prieš tvirtinant norminį teisės aktą, visgi buvo patvirtintas VĮ IAE patvirtino darbuotojų vežimo į darbą/iš darbo organizavimo ir apmokėjimo tvarkos aprašą, DVSta-1408-29 [1], kuris nustato darbuotojų vežimo organizavimo, apmokėjimo ir administravimo tvarką bei atsakingų darbuotojų atsakomybę.

Todėl įmonės profsąjungos atstovaudamos darbuotojų teisėtus interesus, kreipėsi į atsakingus Lietuvos valstybinių institucijų asmenis.

JPSA laiko, kad darbuotojų pervežimas iš darbo/į darbą išskaičiavimo iš darbuotojų darbo užmokesčio (pagal darbuotojo prašymą) už važiavimą būdu šiandien, pandemijos laikotarpiu, yra ciniška ir neatsakinga.

Be to, nenumatyta pamainos personalo pervežimo. Tai, kad tam nėra poreikio, neatitinka tikrovės.

Atsižvelgiant į anksčiau išdėstyta, Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė dar kartą ragina Įmonės vadovybę panaikinti neteisėtai patvirtintą Aprašą ir organizuoti IAE darbuotojų pervežimą (įskaitant pamainos darbuotojus) darbuotojų lūkesčius atitinkančiu būdu prieš tai pakonsultavus su JPSA, siekiant optimaliausio sprendimo.

Pagarbiai

VĮ IAE Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės pirmininkė

Ilona Nekrošienė


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2021/03/23/profsajungos-nesutinka-su-pasirinktu-iae-darbuotoju-pavezejimo-budu/

URLs in this post:

[1] DVSta-1408-29: https://vt.iae.lt/proxy/24da2055/http/info.iae.lt/media/failai/dvsta-1408-29v1lt-aprasas-03-22.pdf

Copyright © 2013 . All rights reserved.