- - http://iaenp.lt -

PROFSĄJUNGŲ SUSITIKIMAS SU IAE VADOVYBE

Posted By Informavimo specialistė On 2021/06/07 @ 15:12 In Новости НП | Comments Disabled

Birželio 3 d. IAE profsąjungų aktyvų atstovai susitiko su IAE generaliniu direktoriumi ir su Korporatyvinių reikalų ir administravimo departamento direktoriumi. 

Buvo svarstomi du šiandien turbūt aktualiausi visam atominės kolektyvui klausimai.

Elektrinės personalo autobusų pervežimai

Darbuotojai išsakė didžiausią nepasitenkinimą, kad iki šiol reikalaujami vardiniai sąrašai kiekvienam reisui. 

Savo ruožtu, profsąjungos, atsižvelgiant į gautą Susisiekimo ministerijos išaiškinimą, kreipėsi su raginimu atsisakyti vardinių sąrašų. Tai iš esmės palengvintų darbuotojams sunkumus, su kuriais jie susiduria šiandien, norint patekti į darbą. 

Iš savo pusės IAE vadovybe pažadėjo darbuotojams išaiškinti šį klausimą artimiausiu metu. Profsąjungos, savo ruožtu, siūlo atitinkamai pakeisti Darbuotojų pervežimo organizavimo ir apmokėjimo tvarkos aprašą. 

Be to, darbuotojai kartu profsąjungomis paragino IAE vadovybę aktyviau dirbti su Visagino savivaldybe dėl reguliaraus reiso IAE darbuotojams organizavimo. 

Mes daug kartų girdėjome kaip vadovybės atstovų, taip ir viešus Visagino miesto vadovo patikinimus, kad šitas klausimas sprendžiamas kartu, tačiau kolkas žodžiai, deja, taip ir lieka žodžiais. Šalys net negali sėsti prie derybų stalo, kad surastų bendrą sprendimą. 

Todėl darbuotojai paragino vadovybę aktyviau dirbti šia kryptimi. 

Juk ateityje — eksploatavimo nutraukimo licencijos gavimas. Ir personalo pervežimo, kaip nepertraukiamų darbų užtikrinimo klausimas gali tapti pagrindiniu jau artimiausiu metu. 

Bazinių atlyginimų pakeitimas 

Pagal galiojančios IAE darbo apmokėjimo sistemos dokumentus, bazinių darbuotojų atlyginimų pakeitimas turi įvykti ne vėliau kaip liepos 1 d. 

Profsąjungos jau anksčiau pateikė IAE vadovybei ir valdybai savo atlyginimų peržiūrėjimo projektą, kuris, mūsų nuomone, yra teisingesnis daugelio darbuotojų atžvilgių, kurių dėka iš tikrųjų ir pavyko pasiekti strateginius rodiklius 2020 m.  

Profsąjungos taip pat mano, kad elektrinės vadovybės planuojamas bazinių atlyginimų peržiūrėjimo variantas neišsprendžia ne tik patyrusio personalo išsaugojimo, bet ir ilgalaikėje perspektyvoje ir naujų darbuotojų, kuriems dar teks perduoti specifinį darbo elektrinėje patirtį, pritraukimo problemos. 

Profsąjungos mano, kad priimta nepaisant IAE JPSA kritikos Atlygio politika, ne vieno iš anksčiau išvardintų uždavinių neišsprendžia.  

Bet čia yra ilgalaikės perspektyvos klausimas. Šiandien ypač svarbu, kad bazinių atlyginimų peržiūrėjimo fondas būtų paskirstytas teisingai ir laiku. 

Todėl profsąjungos kreipėsi į LR energetikos viceministrą, kuruojantį Ignalinos programą, ir į IAE valdybą su prašymu skubos tvarka organizuoti valdybos posėdį ir įtraukti šį klausimą į darbotvarkę, kad apsvarstytų profsąjungų pasiūlymus (profsąjungų pasiūlymus galite rasti mūsų puslapyje, skiltyje «Oficialus susirašinėjimas»). 

JPSA pirmininkė Ilona Nekrošienė 


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2021/06/07/profsajungu-susitikimas-su-iae-vadovybe/

Copyright © 2013 . All rights reserved.