- - http://iaenp.lt -

PROFSĄJUNGŲ AKTUALIJOS

Posted By Informavimo specialistė On 2021/11/12 @ 17:47 In Новости НП | Comments Disabled

Lapkričio 3-4 d. IAE profsąjungų atstovai Ilona Nekrošienė ir Nikolajus Lebedevičius dalyvavo naujos IAE pareigybių vertinimo metodologijos mokymuose. 

Laukiant artėjančių organizacinės struktūros pakeitimuų profsąjungos mano, kad labai svarbūs yra dalijimasis informacija bei pastovus socialinių partnerių dialogas.

Pastaruoju metu į profsąjungą kreipiasi labai daug darbuotojų būtent dėl planuojamos naujos struktūros ir susijusių pasekmių įmonės personalui.

Profsąjungos siekia konstruktyviai spręsti esamas aktualias problemas įmonės viduje realaus dialogo būdu. Tačiau, susiduriant su profsąjungų, atstovaujančių darbuotojų interesams, nuomonės ignoravimu arba su nenoru tartis, mes priversti pasinaudoti savo teise kreiptis į valstybines bei tarptautines institucijas.

Vis dėlto, manau, kad visada yra galimybės išspręsti bet kokias problemas, liečiančias darbuotojų darbo sąlygas, profsąjungų ir darbdavio dialogo būdu, įmonės viduje. O klausimų šiandien yra nemažai:

— Papildomų socialinių garantijų įstatymo taikymo sritis dėl struktūros pakeitimo;

— Darbo užmokesčio indeksavimas (reglamentuota DK 140 str. ir patvirtinta IAE darbuotojų darbo apmokėjimo sistemoje) dėl reikšmingo MMA padidinimo nuo 2022 m. sausio 1 d. ir dėl infliacijos, kuri iki metų pabaigos pagal ekonomistų prognozes sieks apie 8 procentus.

— Auganti taip vadinamų «purvinų darbų» apimtis (ir kiekybiškai, ir kokybiškai). Egzistuojantis IAE kuklus fiksuotas priedas už darbo sąlygas jau seniai nebemotyvuoja darbuotojų.

Ir tai tik dalis klausimų, kuriuos profsąjunga ragina įmonės vadovybę spresti koordinuotų veiksmų būdu.

Šiandien reikia statyti tiltus, o ne sienas.

Jungtinės profsąjungų atstovybės pirmininkė Ilona Nekrošienė


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2021/11/12/profsajungu-aktualijos/

Copyright © 2013 . All rights reserved.