- - http://iaenp.lt -

VĮ IAE NEPRIKLAUSOMOS PROFSĄJUNGOS ATSTOVAS IŠRINKTAS EUROPOS PROFSĄJUNGŲ FEDERACIJOS FECER VICEPREZIDENTU

Posted By Informavimo specialistė On 2021/12/14 @ 13:43 In Новости НП | Comments Disabled

2021 m. gruodžio 13 d. įvyko eilinė FECER Generalinė Asamblėja. FECER (European Federation of Executives in the Sectors of Energy and related Research) – tai energetikos bei susijusių tyrimų srities vadovų ir darbuotojų federacija. Nepriklausoma profsąjunga jau daug metų yra šios federacijos narė. Asambleja vyko nuotoliniu būdu.

FECER yra globalesnės CEC – vieno iš šešių Europoje pripažintų socialinio dialogo partnerių — dalis. FECER turi savo nuolatinį atstovą EK, o tai savo ruožtu leidžia mums užduoti savo klausimus EK ir būti išgirstiems — taip atsakymas į mūsų paskutinį kreipimąsi į EK dėl darbo užmokesčio fondo buvo gautas per kelias savaites, greičiau, nei iš CPVA.

Darbotvarkėje buvo šių metų rezultatų apibendrinimas — kokiuose svarbiuose renginiuose bei konsultacijose dalyvavo FECER atstovai, buvo aptari kitų metų tikslai ir planai. Generalinėje asamblėjoje dalyvavo ir šiais metais išrinktas CEC prezidentas Maxime Legran. Vyko įdomi dalykinė diskusija, tame tarpe ir apie tai, kaip organizuojamas dialogas EK lygyje, kaip dalintis informacija, kaip pateikti organizacijų klausimus bei problemas ir būti išgirstiems.

Asamblėja baigėsi FECER vadovų komandos rinkimais: naujai kadencijai buvo perrinktas prezidentas Marco Faleri, išrinktas generalinis sekretorius, iždininkas ir du viceprezidentai.

Vienu iš viceprezidentų buvo išrinktas mūsų profsąjungos atstovas, IAE Nepriklausomos profsąjungos pirmininko pavaduotojas Nikolajus Lebedevičius.

Nikolajus Lebedevičius ir Ilona Nekrošienė ne kartą dalyvavo Steigiamųjų komitetų darbe, kur, be kita ko, buvo diskutuojama ir apie IAE reikalų buklę, socialinį dialogą, kitus eksloatacijos nutraukimo proceso klausimus.

Mūsu atstovo išrinkimas viceprezidentu — tai ne tik mūsų profsąjungos dalyvavimo FECER darbe svarbos pripažinimas, bet ir papildoma galimybė, esant reikalui, operatyviau kreiptis į EK dėl IAE darbuotojams svarbių klausimų sprendimo.


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2021/12/14/vi-iae-nepriklausomos-profsajungos-atstovas-isrinktas-europos-profsajungu-federacijos-viceprezidentu/

Copyright © 2013 . All rights reserved.