- - http://iaenp.lt -

IAE PROFSĄJUNGOS AKTYVAS SUSITIKO SU EUROPOS KOMISIJOS ATSTOVAIS

Posted By Informavimo specialistė On 2022/05/03 @ 22:54 In Новости НП | Comments Disabled

Šiandien, gegužės 3 d., IAE nepriklausomos profsąjungos aktyvas susitiko su Europos komisijos direktorato atstovais. Susitikime taip pat dalyvavo IAE generalinis direktorius Audrius Kamienas bei Energetikos ministerijos atstovė, IAE uždarymo skyriaus vadovė Asta Žalneriutė. 

Pagrindinė susitikimo tema — atominės darbuotojų darbo užmokestis. Profsąjungos išreiškė savo susirūpinimą, kad «nešvarių» išmontavimo darbų bei ne mažiau reikšmingų darbų apimties didėjimo ir jų vykdymo laiku sąlygomis itin svarbu išsaugoti patyrusį kvalifikuotą personalą, kaip vadovus, ekstra klasės specialistus, taip ir patyrusius kvalifikuotus darbininkus.

Ypač pažeidžiama dėl darbo užmokesčio nuvertėjimo grupė susidurė ir toliau sudiduria su sunkumais dėl smarkiai išaugusios infliacijos, augančių pagrindinių vartojimo prekių kainų.

Nepaisant to, kad pavyko susitarti dėl tam tikrų teigiamų pokyčių, profsąjungos mano, kad išnaudojami ne visi resursai.

Profsąjungos taip pat mano, kad toks neformalus susitikimų formatas, reguliarus keitimasis nuomonėmis, neabejotinai prisidės prie socialinio dialogo kokybės, žmonių darbo sąlygų gerinimo ir efektyvaus įmonės darbo.

IAE NP pirmininkė Ilona Nekrošienė


Article printed from : http://iaenp.lt

URL to article: http://iaenp.lt/2022/05/03/iae-profsajungos-aktyvas-susitiko-su-europos-komisijos-atstovais/

Copyright © 2013 . All rights reserved.