- - https://iaenp.lt -

APMOKĖJIMAS UŽ PRASTOVĄ. VĮ IAE PROFSĄJUNGŲ KREIPIMASIS Į DARBUOTOJUS

Posted By Informavimo specialistė On 2020/04/21 @ 19:40 In Актуалии | Comments Disabled

Version:1.0 StartHTML:0000000168 EndHTML:0000005833 StartFragment:0000000485 EndFragment:0000005816

Ignalinos atominės elektrinės profesinės sąjungos nuo pat pirmos Lietuvoje paskelbto karantino dienos palaikė įmonės vadovybę dėl sprendimo pakelbti praatovą/ Tam, kad maksimaliai apsaugoti darbutojus nuo COVID-19 užkretimo gresmės.

Nuo balandžio 6 d. IAE pradėjo dirbti minimaliame darbo režime Daugiau nei 1000 darbuotojams buvo paskelbta prastova. Pagrinde tai palietė darbuotojus, kurių darbo užmokestis „į rankas“ sudaro vidutiniškai apie 700 eurų. Daugelis jų yra vieninteliai maitintojai savo šeimose.

Todėl profsąjungos nuo pat pradžios ragino įmonės vadovus kartu dieti pastangas tam, kad šiems darbuotojams išsaugoti bent bazinę algą (be fiksuoto priedo už darbo sąlygas).

Šiai dienai IAE vadovybė informavo darbotojus apie tai, kad už prastovos laikotarpį darbuotojams bus išmokėta bazinė alga.

IAE profsąjungos palaiko įmonės vadovus ir tinkamai vertina jų pastangas išsaugoti darbuotojams darbo užmokestį už prastovos laikotarpį.

Šiuo sudėtingu laikotarpiu, ekstremalios situacijos sąlygomis ypač svarbu ieškoti bendrų sprendimų, kurie yra aktualūs tiek kiekvienam darbuotojui, tiek visai įmonei.

Karantinas kada nors pasibaigs. Ir mūsų visų gyvenimas grįš į savo vėžes. Ir nuo to, kaip mes ŠIANDIEN palaikome vieni kitus, priklauso ,kaip mes rytoj galėsime pažvelgti vienas kitam į akis.

Likite sveiki, saugokite save ir savo artimuosius!

IAE veikiančių profesinių sąjungų vardu

L.e. Jungtinės profesinių sąjungų atsovybės

pirmininko pareigas

Ilona Nekrošienė


Article printed from : https://iaenp.lt

URL to article: https://iaenp.lt/2020/04/21/apmokejimas-uz-prastova-vi-iae-profsajungu-kreipimasis-i-darbuotojus/

Copyright © 2013 . All rights reserved.