- - https://iaenp.lt -

Darbe COVID-19 užsikrėtusiems darbuotojams didesnės ligos išmokos

Posted By Informavimo specialistė On 2021/01/25 @ 18:14 In Новости НП | Comments Disabled

Medikai, pareigūnai ar švietimo darbuotojai laikino nedarbingumo laikotarpiu gali gauti didesnę ligos išmoką, jeigu COVID-19 liga užsikrečia vykdydami savo profesinę veiklą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) informuoja, jog 100 proc. darbo užmokesčio „į rankas“ dydžio siekianti ligos išmoka priklauso darbuotojams, dirbantiems sveikatos, visuomenės saugumo, viešosios tvarkos palaikymo ar švietimo srityse, kai kontaktas su sergančiaisiais ir kartu darbovietėje nedirbančiais asmenimis yra neišvengiamas arba būtinas.
Ar darbuotojui priklauso didesnė ligos išmoka, kiekvienu atveju nustatoma individualiai, įsitikinus, kad žmogus tikrai užsikrėtė darbo metu, teikdamas paslaugas pacientams, mokiniams ar gyventojams.
Ką turi padaryti darbdavys. Sveikatos, visuomenės saugumo, viešosios tvarkos palaikymo, švietimo įstaigos apie koronavirusu darbe susirgusius darbuotojus turi informuoti „Sodrą” . Įstaiga per 5 darbo dienas turi patvirtinti „Sodrai“, kad darbuotojas COVID-19 liga užsikrėtė vykdydamas profesinę veiklą. Darbuotojui skiriama 77,58 proc. dydžio nuo atlyginimo „ant popieriaus“ ligos išmoka.
Jeigu darbdavys „Sodrai“ nepatvirtina, kad darbuotojas užsikrėtė darbo vietoje, darbuotojui skiriama ligos išmoka siekia 62,06 proc. nuo atlyginimo „ant popieriaus“.
“Sodra” informuoja, jog šiuo atveju profesinės ligos tyrimas nėra atliekamas ir priežastis „Profesinė liga“ šiuo atveju skirta tik identifikuoti asmenis, kuriems ligos išmoka būtų skiriama jiems susirgus COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) dėl jų profesinės veiklos funkcijų ypatybių esant neišvengiamam (būtinam) kontaktui su pavojinga užkrečiamąja liga sergančiu asmeniu.

Article printed from : https://iaenp.lt

URL to article: https://iaenp.lt/2021/01/25/darbe-covid-19-uzsikretusiems-darbuotojams-didesnes-ligos-ismokos/

Copyright © 2013 . All rights reserved.