- - https://iaenp.lt -

AR GALIMAS REGULIARUS REISAS Į IAE?

Posted By Informavimo specialistė On 2022/01/30 @ 15:17 In Новости НП | Comments Disabled

Remiantis tuo, kad reisų organizavimas — tai rūpinimosi savo gyventojais dalis, atskirų pareigūnų bei politikų pasiūlymai profsąjungoms patiems spręsti šią problemą, skamba keistai. Pasirodo, be profsąjungų, nėra kam pasirūpinti žmonėmis?

Be to, miesto vadovybė tvirtina, kad klausimas sprendžiamas, vyksta susirašinėjimas ir t. t. Tačiau iš tikrųjų, savivaldybės vadovybė, iš esmės apsiriboja atsakymais bei absoliučiu nenoru spręsti klausimą. Jau pusmetį žmonės laukia, kada savivaldybė bent jau surinks suinteresuotas šalis ir pradės svarstymą darbiniu formatu. Nepaisant daugybės patikinimų ir pažadų, niekas nesikeičia. Būtent nuo to ir reikia pradėti — susirinkti suinteresuotiems šalims, apskaičiuoti poreikį bei racionalumą.

Kolkas, deja, tenka susidurti su kažkokiais asmeniniais nusistatimais bei sampratomis. Kitaip sunku paaiškinti miesto vadovybės poziciją, kai socialiniuose tinkluose žmonės sustumiami, kartais net supriešinami vieni su kitais. Kaip galima tai stebėti iš tolo?

IAE profsąjungų atstovai šiomis dienomis susitiko su Europos komisijos, Europos parlamento atstovais, sprendžiant įmonės darbuotojams aktualų klausimą dėl darbo užmokesčio. Maloniai nustebino tai, kad Europos parlamento nariai iš Lietuvos (nepriklausomai nuo politinės priklausomybės), Europos komisijos direktorato vadovas, eurokomisarai bei kiti nedelsiant sureagavo, operatyviai sukoregavo savo darbo grafiką bei organizavo dalykinį susitikimą.

Todėl situacija Visagine ir atrodo absurdiškai, nes miesto vadovai jau pusmetį neranda laiko susitikti su žmonėmis. Ir tai nepaisant to, kad gauta virš 600 parašų.

Siulome susipažinti su vaizdo įrašu apie transporto organizavimo problemą IAE. Primename, kad penki miesto tarybos nariai iš anksto (kaip to reikalauja įstatymai) pateikė pasiūlymą įtraukti būtinus asignavimus reiso organizavimui į 2022 m. biudžetą.

Tarybos narės Natalijos Tomšos kreipimasis dėl IAE autobusų reisų problemos: https://www.youtube.com/watch?v=GKJiLPY4D3k [1]


Article printed from : https://iaenp.lt

URL to article: https://iaenp.lt/2022/01/30/ar-galimas-reguliarus-reisas-i-iae/

URLs in this post:

[1] https://www.youtube.com/watch?v=GKJiLPY4D3k: https://www.youtube.com/watch?v=GKJiLPY4D3k

Copyright © 2013 . All rights reserved.