- - https://iaenp.lt -

TARYBAI PATEIKTAS SPRENDIMO DĖL MARŠRUTO Į IAE ORGANIZAVIMO PROJEKTAS. MIESTO VADOVYBĖ — KATEGORIŠKAI PRIEŠ.

Posted By Informavimo specialistė On 2023/01/18 @ 23:39 In Новости НП | Comments Disabled

Šiandien Tarybos komitetuose buvo svarstomas sprendimo dėl naujo maršruto Visaginas — Drūkšinių km. (IAE)  organizavimo projektas. 

Praeitų metų rudenį Taryba priėmė sprendimą dėl naujo maršruto Visaginas — Karlų km. (pramoninės zonos įmonės) patvirtinimo. Tuo pačiu, maršruto organizavimo į IAE teritoriją miesto gyventojams klausimas jau antrus metus nėra sprendžiamas.

Administracijos direktorius 2022 m. lapkričio 24 d. Tarybos posėdyje patikino gyventojus ir tarybos narius, kad gruodžio mėn. atitinkamas sprendimo projektas bus pateiktas tarybos svarstymui.

Tačiau, tai iki šiol nepadaryta. Tuo labiau, šiandien komiteto posedyje direktorius pareiškė, kad nepaisant darbo grupės išvadų dėl tokio reiso organizavimo, jis yra kategoriškai prieš.

Taip pat buvo keista girdėti, kad surinkti daugiau 600 Visagino gyventojų parašai dėl tokio reiso organizavimo, «surinkti kabutėse ir nelaiku».

Lieka tik spėti, kodėl yra toks diskriminuojantis požiūris į IAE darbuotojus — Visagino gyventojus, priešingai, pavyzdžiui, nuo įmonės Intersurgical darbuotojų, kuriems miesto maršrutas buvo patvirtintas.

Gana keistai nuskambėjo kaip argumentas prieš tokį sprendimą miesto vadovo komandos atstovo išreikšti nuogastavimai, kad, pavyzdžiui, patvirtinus tokį maršrutą, Europos komisija gali suabėjoti dėl IAE uždarymo finansavimo būtinumo.

Be to, 2023 m. planuojamų išteklių kontekste (pavyzdžiui. 58 tūkst. eurų elektromobilių pakrovimo stočių įrengimui, 50 tūkst. eurų naujų privačių namų kvartalo infrastruktūros (keliai, apšvietimas, šilumos teasos) projekto rengimui, 10 tūkst. eurų laisvosios ekonominės zonos įkūrimui, nereikalingų pastatų griovimui ir pan.), toks požiūris į daugiau 2000 tūkst. gyventojų ilgai nesprendžiamą problemą, atrodo keistai.

Be to, ant popieriaus, iškilmingai buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp mero ir IAE. Kas tai? Pasirodo, tai fikcija!

Svarbiausia, nesuprantamas atkaklus miesto vadovybės nenoras bent jau įtraukti klausimo svarstymą į miesto tarybos posėdžio darbotvarkę.

Ir vis dėlto tikimės, kad šį kartą miesto vadovai sukaups drąsos ir sugebės nugalėti netinkamas ambicijas.


Article printed from : https://iaenp.lt

URL to article: https://iaenp.lt/2023/01/18/tarybai-pateiktas-sprendimo-del-marsruto-i-iae-organizavimo-projektas-miesto-vadovybe-kategoriskai-pries/

Copyright © 2013 . All rights reserved.