- - https://iaenp.lt -

IAE PROFSĄJUNGOS LAIKO VADOVYBĖS POZICIJĄ DĖL DARBO UŽMOKESČIO NETOLIAREGIŠKA

Posted By Informavimo specialistė On 2021/11/18 @ 10:34 In Новости НП | Comments Disabled

VĮ IAE  Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė gavo Įmonės vadovybės atsakymą (DU_2022_atsakymas [1]) dėl profsąjungų pasiūlymų teikiant ir tvirtinant 2022 metų biudžetą, atitinkamai atsižvelgti į MMA ženklų didėjimą nuo ateinančių metų sausio 1 d., net iki 8,2 proc. pašokusį infliacijos lygį, būtinumą didinti fiksuotą priedą už darbo sąlygas, kadangi, vadinamųjų „užterštų“ darbų apimtys įmonėje didėja.

Be to, LR Darbo Kodekso 140 str. reglamentuoja, kad darbo apmokėjimo sistemoje, be kita ko, turi būti numatytas ir darbuotojų darbo užmokesčio indeksavimo mechanizmas.

IAE galiojančioje darbo apmokėjimo sistemoje toks mechanizmas numatytas (bazinių atlyginimų „rėžių“ peržiūrėjimas, BA padidinimas ir kt.).

LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija pateiktame LR Seimu tvirtinti valstybės biudžete numatė Lietuvos darbuotojų darbo užmokesčio indeksavimo mechanizmą dėl MMA didėjimo.

Todėl IAE profsąjungos laiko, kad VĮ IAE vadovybės pridedame rašte išdėstyta poziciją yra netoliaregiška bei neprisideda prie įmonei keliamų tikslų ir patyrusio, kvalifikuoto personalo išsaugojimo.

Todėl JPSA buvo priversta kreiptis į Europos Komisiją ir CPVA, siūlydama pavirtinti kitų metų darbo užmokesčio fondą atsižvelgiant į profsąjungų pasiūlymus.

Pridedame VĮ IAE raštą, kuriame išdėstyta vadovybės pozicija dėl darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo.

VĮ IAE Junginės profesinių sąjungų atstovybės pirmininkė Ilona Nekrošienė

Nekrosiene.ilona@gmail.com [2]  el. + 370 656 99491


Article printed from : https://iaenp.lt

URL to article: https://iaenp.lt/2021/11/18/iae-profsajungos-laiko-vadovybes-pozicija-del-darbo-uzmokescio-netoliaregiska/

URLs in this post:

[1] DU_2022_atsakymas: http://iaenp.lt/wp-content/uploads/2021/11/DU_2022_atsakymas.pdf

[2] Nekrosiene.ilona@gmail.com: mailto:Nekrosiene.ilona@gmail.com

Copyright © 2013 . All rights reserved.