Печать Печать

DĖL VĮ IAE DARBUOTOJŲ SKATINIMO SCHEMOS PARENGIMO TVARKOS APRAŠO (JPSA)

JUNGTINĖ PROFSĄJUNGŲ ATSTOVYBĖ

Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė

VĮ IAE generaliniam direktoriui                                            2015-09-18   Nr.115-09

D. Janulevičiui

DĖL VALSTYBĖS ĮMONĖS IGNALINOS ATOMINĖS ELEKTRINĖS DARBUOTOJŲ SKATINIMO SCHEMOS PARENGIMO TVARKOS APRAŠO

Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė (toliau – JPSA) gavo įmonės darbuotojų skatinimo schemos parengimo tvarkos aprašo projektą (toliau – Aprašas) bei išnagrinėjusi 2015-08-21VĮ IAE raštą Nr. ĮS-6816 (11.11) teikia paaiškinimus bei pasiūlymus:

  1. Dėl 6 punkto papildymo. Vadovaujantis LR DK 188 str., IAE darbuotojų darbo užmokesčio taisyklių 5 p., Aprašas yra darbo apmokėjimo sistemos dalis, įtvirtinamas Kolektyvinėje sutartyje. Atsižvelgiant į Jūsų rašte išdėstytas pastabas dėl Aprašo 6 punkto papildymo, siūlome pakeisti 6 p. iš jį išdėstyti taip:

“6. Įmonės generalinis direktorius, įvertinęs gautus darbuotojų, kaštų centrų vadovų ir JPSA pasiūlymus dėl darbuotojų skatinimo už rezultatus, atsižvelgdamas į Įmonės veiklos strategiją, nustato veiklos uždavinių prioritetus ir inicijuoja skatinimo schemos įgyvendinimą”.

  1. Dėl pasiūlymų Aprašo 12 punktui. Įmonės kolektyvinės sutarties 1 priedo “Valstybė įmonė Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų darbo užmokesčio taisyklės” (toliau – Taisyklės) 30 punktas įgyvendina Taisyklių 5 punktą nuostatas, kuriomis įtvirtintas šalių susitarimas dėl Aprašo suderinimo. Todėl teiginys, jog Taisyklių 30 p. nuostatos turi aukštesnę teisinę galią nei Taisyklių 5 p. yra nepagrįstas. Be to, JPSA nepritaria galimybei skatinimo schemą finansuoti Įmonės lėšomis arba Nacionalinio IAE eksploatavimo nutraukimo Fondo lėšomis. Todėl siūlome pakeisti Aprašo 12 punktą ir jį išdėstyti taip:

“12. Korporatyvinių reikalų ir administravimo departamento direktorius dėl parengtos skatinimo schemos projekto supažindina JPSA įmonės Kolektyvinės sutarties 6 str. nustatyta tvarka ir atsižvelgus į JPSA nuomonę, teikia generaliniam direktoriui derinimui. Generaliniam direktoriui suderinus skatinimo schemą, ji yra pristatoma Centrinei projektų valdymo agentūrai (toliau – CPVA). Gavus CPVA pritarimą skatinimo schemos finansavimo Ignalinos programos lėšomis galimybei, skatinimo schema tvirtinama generalinio direktoriaus įsakymu.”

  1. Dėl pasiūlymų Aprašo 13 punktui. Atsižvelgiant į anksčiau išdėstyta, siūlome 13 punktą išbraukti.
  2. Dėl pasiūlymų Aprašo 32 punktui. Atsižvelgiant į Jūsų rašte išdėstytas pastabas dėl Aprašo 32 punkto papildymo, jį išdėstyti taip:

“32. Šis aprašas tvirtinamas, keičiamas ir pripažįstamas netekusiu galios generalinio direktoriaus įsakymu raštu suderintu su JPSA.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad JPSA negavo Aprašo 31 p. nurodyto priedo projekto. Siekiant operatyvumo derinant Aprašą, prašome kuo skubiau pateikti minėtą dokumentą.

 

VĮ IAE Jungtinės profesinių sąjungų                                                             Vladimir Dranik

atstovybės pirmininkas

Запись опубликована в рубрике Официальная переписка. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.