Печать Печать

Balandžio 1 d. proga! («nėra dūmų be ugnies» arba «kiekviename juoke yra dalis tiesos»

Anekdotas apie vienos bendrovės vadovybę

untitledVieną kartą dvi bendrovės (Nr. 1 ir Nr. 2) susitarė surengti bendras irklavimo aštuonvietėmis baidarėmis rungtynes.

Abi komandos ilgai ir atkakliai treniravosi ir kai abi buvo puikios formos buvo surengtos rungtynės. Joms pasibaigus, bendrovės Nr. 1 komanda laimėjo su 1 km persvara. Pralaimėjusi bendrovės Nr. 2 komanda buvo demoralizuota. Vadovybė nutarė išaiškinti pralaimėjimo priežastį.

Buvo sudaryta darbo grupė pasiūlymams dėl komandos pakeitimo ir reorganizavimui parengti. Po daugybės tyrimų buvo nustatyta, kad bendrovės Nr. 1 komandoje septyni irklavo ir vienas vairavo, o bendrovės Nr. 2 komandoje – vienas irklavo ir septyni vairavo!

Bendrovės Nr. 2 vadovybė komandos reorganizavimui parengti bei įgyvendinti buvo pasamdyta konsultavimo įmonė. Gavusi solidų honorarą bei įdiegusi KPI, RSS ir ISO 9001 rodiklius, taip pat atlikusi marketingo tyrimus, konsultavimo įmonė priėjo išvadą: per daug darbuotojų bendrovės Nr. 2 komandoje duoda komandas ir per mažai irkluoja…

Po reorganizavimo bendrovės Nr. 2 komanda atrodė taip:

  • — keturi vairuotojai,
  • — du vyresnieji vairuotojai,
  • — vienas vairuotojas-direktorius,
  • — vienas irkluotojas.

Be to, irkluotojo pareigybei buvo įdiegta asmeninė efektyvumo rodiklių įvertinimo sistema bei praplėstos pareigų ribos, kad padidintų jo atsakomybę.

Kitais metais bendrovės Nr. 1 komanda vėl laimėjo tik jau su 2 km persvara. Dėl eilinio pralaimėjimo bendrovės Nr. 2 vadovybė pasamdė konsultavimo įmonę komandos auditui bei efektyvumo įvertinimui atlikti.

Buvo priimtas sprendimas dėl irklavimo komandos išformavimo…Irkluotojas, kaip pagrindinis komandos neefektyvumo kaltininkas, buvo atleistas, visos 2016-2018 metų planinės investicijos į naują valtį ir irklus buvo atšauktos. Vairuotojams buvo padėkota, o sutaupyti pinigai buvo išmokėti vadovybei kaip premija.

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.