Печать Печать

DĖL KONSULTACIJŲ

JUNGTINĖ PROFSĄJUNGŲ ATSTOVYBĖ

Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė

VĮ IAE generaliniam direktoriui       2016-06- 13 Nr.46-09

D. Janulevičiui

DĖL KONSULTACIJŲ

 Atsakydami į Jūsų 2016-06-08 raštą Nr. ĮS-4501 (11.11), vadovaujantis LR DK 2 str. įtvirtintais principais bei siekiant tolimesnio konstruktyvaus socialinio dialogo išvengiant galimų darbo ginčų, JPSA ginant darbuotojų profesinius, darbo, ekonominius, socialinius interesus, atkreipia Jūsų dėmesį į tai, kad:

1) Iš esmės siūlomo VĮ Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų etikos kodekso (toliau – Etikos kodeksas) projekto normos atkartoja tiek nacionalinių teisės aktų (LR Darbo kodekso, LR Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo ir kt.) įtvirtintas normas, tiek įmonės vidinių teisės aktų (Kolektyvinės sutarties, VĮ IAE darbo tvarkos taisyklių ir kt.) įtvirtintas normas. Todėl prašome raštu pateikti Etikos kodekso projekto įtvirtinimo tikslingumą ir pagrįstumą.

2) Atkreiptinas dėmėsis, kad Etikos kodekso projekto 12.2. punktas gali prieštarauti LR Konstitucijos 35 straipsnio įtvirtintai normai.

3) Prašome raštu patikslinti Etikos kodekso projekte vartojamas sąvokas, jų įvertinimo kriterijus:

3.1) suvokti Įmonės įsipareigojimus darbuotojams, verslo partneriams;

3.2) trumpalaikiai ir ilgalaikiai padariniai;

3.3) tesėti duotus pažadus;

3.4) klaidinančių teiginių vengimas;

3.5) kategoriškumas:

3.6) tyrimas.

4. Atkreiptinas dėmėsis, kad apgaulės, sukčiavimo ir kitos neteisėtos veiklos tyrimas priklauso tam turinčių įgalinimų teisėsaugos institucijų kompetencijai.

5. Atkreiptinas dėmėsis, kad alkoholio vartojimas įmonėje yra draudžiamas (Įmonės darbo tvarkos taisyklų 6.13 punktas).

6. Prašome raštu išsamiau paaiškinti, kokiu būdu bus vykdomas Etikos Kodekso projekto 15 punkte numatytų anoniminių žinučių monitoringas ir užtikrintas jo skaidrumas.

7. LR Darbo kodekso 234 str. įtvirtinta darbo drausmės pažeidimo sąvoka. Atsižvelgiant į tai, kad Etikos kodekso projekto 18 p. numato už jo pažeidimą drausminių nuobaudų skyrimą, prašome raštu pateikti išsamius paaiškinimus dėl tokių galimų pažeidimų įvertinimo kriterijų.

8. Atsižvelgiant į anksčiau išdėstyta, JPSA laikosi nuomonės, kad negavus išsamių bei konkrečių atsakymų į aukščiau nurodytus klausimus, konsultacijų procedūra, įtvirtinta įmonės Kolektyvinės sutarties 6 str. nėra parengta darbdavio.

Remiantis tuo, JPSA atsisako dalyvauti siūlomame 2016 m. birželio 15 d. 14 val. konsultacijų posėdyje.

 Pagarbiai

VĮ IAE Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės pirmininkas Vladimir Dranik

Запись опубликована в рубрике Официальная переписка. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.