Печать Печать

R. Karbauskis siūlys naujo Darbo kodekso įsigaliojimą atidėti pusmečiui

BNS
2016 m. lapkričio 3 d. (www.delfi.lt)

Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako siūlysiąs pusmečiui atidėti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą.
„Vakar turėjau galimybę matyti ir profsąjungų atstovus, ir darbdavių atstovus, bendra nuostata, manau, bus pateikta artimiausiu metu raštu, kad pusei metų Darbo kodekso įsigaliojimas būtų atidėtas. Tai bendra nuostata visų“, – ketvirtadienį po LVŽS valdybos posėdžio Seime žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Anot jo, tai bus vienas pirmųjų naujojo Seimo sprendimų.

„Darbuotojų saugumo jausmas yra išnykęs, tą darbdaviai puikiai supranta irgi, reikia sutvarkyti, kad neturėtume didėjančios emigracijos dėl būtent Darbo kodekso, kuris dabar yra parengtas. Tie (ketvirtadienį priimti Darbo kodekso – BNS) pataisymai tikrai yra kosmetiniai, jų neužtenka. Mes tikrai diskutuosime su galimais koalicijos partneriais“, – sakė LVŽS pirmininkas.

Anot jo, per pusmetį Darbo kodeksą iš naujo turės apsvarstyti Trišalė taryba.

„Trišalė taryba viską iš naujos pergalvos, apsvarstys, ir mes priimsime tai, ką priims Trišalė taryba“, – teigė R.Karbauskis.

Jis neatmetė galimybės, kad bus atidėtas viso įstatymų paketo, vadinamo socialiniu modeliu, įsigaliojimas. „Valstiečių“ lyderio teigimu, šis atidėjimas galėtų trukti iki metų.

„Apie tai kalbėsimės labai rimtai, nes yra labai daug argumentų jo įsigaliojimą taip pat atidėti“, – tvirtino R.Karbauskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad atidėjus socialinio modelio įsigaliojimą, kitų metų biudžete būtų pinigų „valstiečių“ rinkimų programoje numatytoms socialinėms reikmėms.

Darbo santykius liberalizuojantį naują Darbo kodeksą šios kadencijos Seimas priėmė pavasario sesijoje. Prezidentė Dalia Grybauskaitė kai kurias jo nuostatas buvo vetavusi, bet parlamentas veto atmetė. Kodeksas turėtų pradėti galioti nuo 2017 metų sausio.

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.