Печать Печать

DĖL DARBUOTOJŲ MOTYVACIJOS SISTEMOS TOBULINIMO

JUNGTINĖ PROFSĄJUNGŲ ATSTOVYBĖ

Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė

VĮ IAE generaliniam direktoriui               2017-01-13   Nr. 11-09

D. Janulevičiui

DĖL DARBUOTOJŲ MOTYVACIJOS SISTEMOS TOBULINIMO

Vadovaujantis 2015 m. gruodžio 18 d. VĮ IAE generalinio direktoriaus įsakymu patvirtintu įmonės darbuotojų skatinimo schemos parengimo tvarkos aprašu, IAE darbuotojų skatinimo schemos tikslas – pasiekti, kad įmonės darbuotojų veiksmai ir priimami sprendimai būtų nukreipti į kuo geresnių rezultatų pasiekimą.

Šiai dienai visų įmonės kolektyvo darbuotojų pastangomis pasiektas svarbiausias elektrinės eksploatacijos nutraukimo etapas – gauta VATESI licencija B1 projekto karštų bandymų vykdymui. Taip pat pradėtas kuro išvežimas iš blokų į saugyklą. Sėkmingai vykdomi ir visi kiti IAE projektai: B2,3,4 ir kt.

Visa tai pasiekiama visų įmonės darbuotojų intensyvių pastangų dėka.

Akivaizdu, kad kiekviena tarpinė sėkmė yra kertinis momentas visam eksploatavimo nutraukimo procesui.

Tam, kad būtų sėkmingai pasiekti visi kolektyvui nustatyti tikslai, turi darniai dirbti visi padaliniai, kiekvienas iš jų tiksliai ir laiku, o pagal galimybes ir anksčiau laiko, atliekant savo užduotis.

Deja, egzistuojanti šiandien personalo pagal metinius veiklos rezultatus motyvacijos sistema (reglamentuojama generalinio direktoriaus įsakymais nr. ĮsTa-30 bei ĮsTa-305 patvirtintais “VĮ IAE darbuotojų veiklos vertinimo tvarkos aprašo” ir “VĮ IAE atitinkamai) skiriasi subjektyvizmu vertinant darbuotojus ir kelia kolektyve labiau neigiamą moralinį rezonansą.

Akivaizdu, kad yra poreikis tobulinti įmonės darbuotojų motyvacijos sistemą. VĮ IAE JPSA pritaria įmonės administracijos sprendimui dėl planuojamo skatinimo schemos taikymo būdo Išmontavimo skyriuje (2016-12-30 Įsakymas dėl darbuotojų, atliekančių išmontavimo veiklą, trumpalaikio skatinimo schemos tvirtinimo Nr. ĮsTa-495), kuomet tuo atveju, jei bus pasiekti numatyti rezultatai, bus atlyginta visiems skyriaus darbuotojams (dydis svarstomas ir nustatomas individualiai) pagal darbo rezultatus už metus. .

Raginame tuos pačius skatinimo principus taikyti visam IAE personalui, tam panaudojant: įmonės lėšas, išmontuotų medžiagų bei įrangos realizacijos lėšas, energetinių išteklių lėšas; darbo užmokesčio fondo ekonomijos lėšas ir t.t.

VĮ IAE Nepriklausomos profsąjungos pirmininkas     Vladimir Dranik

 VĮ IAE profsąjungos “Solidarumas” pirmininkas     Nikolaj Bychovec

 VĮ IAE darbininkų sąjungos pirmininkas                  Anatolij Ogijenko

Запись опубликована в рубрике Официальная переписка. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.