Печать Печать

IAE NEPRIKLAUSOMOS PROFSĄJUNGA. DARBO UŽMOKESČIO DIDINIMAS

Gerbiami darbuotojai!

Ignalinos AE Nepriklausoma profsąjunga nuosekliai laikosi pozicijos darbo užmokesčio peržiūrėjimo, tarpusavio komunikacijos srityje. Puikiai suvokiame, kad norėdami efektyviai atstovauti įmonės darbuotojus, turime būti konstruktyvūs ir atsakingi. Todėl stengiamės pamatuoti kiekvieną savo žingsnį komunikuodami su Europos Komisija, Lietuvos institucijomis, žiniasklaida.

Profsąjunga suderino naujus rėžius nuo liepos 1 d. po ilgų diskusijų, korekcijų, pažadų ir nematydami realių pakeitimų, bet akcentuodami, kad būtina padėti labiausiai pažeidžiamiems darbuotojams. Beprecendentiškai aukštos infliacijos akivaizdoje, darbuotojų demotyvacijos dėl akivaizdžiai nuvertėjusio atlyginimo fone, kai nuo š.m. liepos 1 d. bazinis atlyginimas buvo peržiūrėtas nuo 8 Eurų žemutinės ribos iki net 968 Eurų viršutinės ribos. Profsąjunga negalėjo nereaguoti. Pastaruoju metu mūsų įmonė sulaukė nemažai Lietuvos žiniasklaidos dėmesio.

Nepaisant ankstesnių tarpusavio su įmonės vadovybės susitarimų dėl informacijos pateikimo prieš priimant sprendimus dėl darbuotojų bazinių atlyginimų pakeitimo nuo spalio 1 d., teko susidurti su sunkumais gaunant tokią informaciją, kad galėtume pateikti savo pasiūlymus. Suprasdami klausimo jautrumą prieš kelias savaites pateikėme pasiūlymus taip ir nesulaukę žadėtos informacijos iš įmonės.

Manome, kad būtent vidutinių skaičių teikimas darbuotojams (nuo 68 iki 440 VIDUTINIŠKAI) ir yra klaidinimas ir manipuliavimas. Atkreipiame dėmesį, kad vidutiniai skaičiai nepaneigia o tik patvirtiną nurodytų atlyginimų pasikeitimus.

Nepriklausoma profsąjunga nenustoja raginti įmonės vadovus tęsti socialinį dialogą, apsikeisti pozicijomis dėl darbo užmokesčio peržiūrėjimo, darbuotojų motyvacijos ir išsaugojimo. Deja, iki šiol konstruktyvaus grįžtamojo ryšio nesulaukėme. Ir tai, neabejotinai, daro žalą įmonės reputacijai.

Norėtume pažymėti, kad EK, Lietuvos institucijoms ir žiniasklaidai mūsų pateikta informacija, teiginiai, iš esmės, nebuvo paneigti. Kadangi tai yra faktai.

Tačiau mes pritariame darbdaviui, kad geriausia, kuomet komunikacija darbuotojams, viešoje erdvėje daroma pateikiant bendrą su socialiniais partneriais poziciją, rodančią, kad konstruktyvus socialinis dialogas įmonėje yra realus, o profsąjungos balsas yra girdimas.

Darbo užmokesčio peržiūrėjimas nuo spalio 1 d. tapo įmanomas didele dalimi profsąjungos ir Įmonės vadovų bendrų pastangų dėka.

Įmonės vadovybė turi visus administracinius įrankius, galią, sprendimų priėmimo teisę. Raginame tuo naudotis atsakingai. Profsąjungos gi ne tik teisė, bet ir pareiga atstovaujant darbuotojus, konstruktyviai komunikuoti, iškelti aktualius klausimus, kuomet dar galima rasti tinkamą sprendimą.

Tam reikia tik noro komunikuoti tarpusavyje ir ieškoti sąlyčio taškų. Nebijant ir nesislepiant nuo bendravimo. Mūsų profsąjunga to ir siekia: atviraus dialogo, kuris padėtų suvienyti ir motyvuoti darbuotojus.

Gerbiami darbuotojai, pastaruoju metu kaip niekad jaučiame Jūsų palaikymą ir esame už tai be galo dėkingi kiekvienam iš Jūsų. Tai mums labai svarbu jaučiant, kad einame teisinga kryptimi atstovaujant kiekvieno Jūsų, nepriklausomai nuo užimamų pareigų, interesus.

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.