Печать Печать

NEPRIKLAUSOMA PROFSĄJUNGA PATEIKĖ PASIŪLYMUS DĖL DARBO UŽMOKESČIO NUO SPALIO 1 d.

Nepaisant to, kad pastaruoju metu tenka susidurti su sunkumais gaunant iš darbdavio aktualią informaciją darbuotojų darbo užmokesčio klausimais (kiek EK  skirta lėšų, kaip jas planuojama paskirstyti ir pan.), IAE Nepriklausoma profsąjunga iš karto po susitikimo su LR Energetikos ministru Seime pateikė savo argumentuotus pasiūlymus dėl darbo užmokesčio peržiūrėjimo nuo spalio 1 d. (raštas pridedamas: 95_IAE profsajunga_spalio 1-s0916).

Nepriklausoma profsąjunga taip pat ragina darbdavį komunikuoti su profsąjungą ir tęsti socialinį dialogą. Šiandien, kuomet akivaizdžiai stringa strateginiai įmonės projektai, beprecendentiškai aukštos infliacijos (daigiau nei 21%) fone, tai itin svarbu.

Atsižvelgiant dar į tai, kad bazinių atlyginimų peržiūrėjimas nuo š. m. liepos 1 d. sukėlė didėlę įtampa darbuotojų kolektyve, net 54 darbuotojai nesutiko dirbti naujoje struktūroje, svarbu išvengti klaidų pakartojimo ir atstatyti socialinį dialogą, kuris šiandien Įmonėje itin komplikuotas.

Siekiant įmonei keliamų tikslų, turinčių strateginę reikšmę nei tik Lietuvai, bet ir visai Europai, socialinis dialogas su profesine sąjunga labai svarbus.

Žinoma, ne visuomet pavyksta 100 % pasiekti susitarimų, tačiau turėti galimybę tartis ir ieškoti sąlyčio taškų yra būtina.

Ilona Nekrošienė, VĮ IAE Nepriklausomos profsąjungos pirmininkė

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.