Печать Печать

Nepriklausoma profsąjunga. Pozicija išdėstyta IAE Valdybos posėdyje

Atsižvelgiant į rugsėjo 23 d.Valdybos posėdžio metu pateiktą informaciją apie Valdybos pasirengimą skirti skatinamąjį priedą IAE darbuotojams, dirbantiems  tiesiogiai išmontavimo darbus (su  sąlyga, kad bus pasiektas nustatytas išmontavimo rodiklis)  2024 m.:

  1. Skatinimo  schema yra įtvirtinta Įmonės darbo apmokėjimo  sistemoje ir du metus , mūsų manymu, visiškai nepagrįstai, nebuvo taikoma. Skatinimo schema, žinoma turi būti grąžinta.
    Jos atstatymas neturėtų būti siejamas su Nepriklausomos profsąjungos ir  1200 darbuotojų pasiūlymu dėl bazinių atlyginimų peržiūrėjimo nuo š.m. rugsėjo mėn.
    Vienkartinis skatinimo priedas nedidelei daliai darbuotojų  neišsprendžia nei vidinio teisingumo paskirstant DU fondą, nei  reikiamų darbuotojų išsaugojimo ir pritraukimo . 
  2. VĮ IAE Nepriklausoma profsąjunga, atsižvelgdama (be oficialiuose raštuose pateiktų argumentų) į vis didėjančią tendenciją darbuotojams išeinant iš darbo , pagrinde dėl motyvacijos DU atžvilgiu nebuvimo, laikosi pozicijos, kad  Įmonės vadovas, Valdyba ir Energetikos ministerija turi atsižvelgti į profsąjungos ir 1200 įmonės darbuotojų raginimą nuo š.m. rugsėjo mėn. peržiūrėti darbuotojų bazinius atlyginimus. 
  3. Matome, jog Darbo užmokesčio fondo panaudojimas kelia abejonių tiek dėl teisėtumo (išeitinių kompensacijų apie 150 tūkst. Eurų dviem atleistiems darbuotojams iš Lietuvos biudžeto lėšų sumokėjimas), tiek dėl racionalumo (dar nepakeitus įmonės struktūros įvedamos abejotinos naudos pareigybės 6-9 tūkst.  Eurų atlyginimo). Tuo tarpu kvalifikuotų darbininkų, specialistų įmonei sunkiai sekasi pritraukti. Siekiant išsklaidyti abejones dėl darbuotojų atrankos skaidrumo ir išvengti nereikalingo eskalavimo viešoje erdvėje ir žiniasklaidoje, prašome informuoti Nepriklausomą profsąjungą ir užtikrinti mūsų atstovo dalyvavimą atrankoje priimant darbuotojus į KF18 ir aukštesnius pareigybių lygius.

Taip pat žemiau išsamesnį Nepriklausomos profsąjungos argumentų išdėstymą

Pagarbiai Ilona Nekrošienė, VĮ IAE Nepriklausomos profsąjungos pirmininkė

NP_Valdybos protokolui

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.