Печать Печать

DĖL KOLEKTYVINĖS SUTARTIES PAPILDYMO

VALSTYBĖS ĮMONĖS IGNALINOS ATOMINĖS ELEKTRINĖS

JUNGTINĖ PROFESINIŲ SĄJUNGŲ ATSTOVYBĖ

VĮ IAE generaliniam direktoriui                                              2015-08-11   Nr.   96 -09

D. Janulevičiui

 

DĖL KOLEKTYVINĖS SUTARTIES PAPILDYMO

2003 m. vasario 3 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas Nr. 160, kuriuo įgyvendinamas LR DK 142 str. 1 d. 4 p. nuostatos, reglamentuoja papildomų ir specialių pertraukų, įskaitomų į darbo laiką, nustatymo tvarką.

Aukščiau minėto nutarimo 20 p. nustato, kad laikas, skirtas darbo higienos poreikiams tenkinti (persirengimui, asmeninių apsaugos priemonių priežiūrai, prausimuisi ir kitoms reikmėms) darbo laiku (prieš pradedant dirbti darbo vietose, dirbant ir po darbo), nustatomas priklausomai nuo darbo ar gamybos pobūdžio, naudojamų medžiagų ir neįskaitomas į papildomas ar specialias pertraukas. Šis laikas nustatomas darbo tvarkos taisyklėse, jeigu darbuotojų atstovai nesiūlo jo nustatyti kolektyvinėje sutartyje.

Atsižvelgiant į tai, siūlome atitinkamai papildyti įmonės Kolektyvinės sutarties, DVSta-1465-1V3, 21 str. 11 p. nustatant papildomas pertraukas darbo higienai.

VĮ IAE Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės

pirmininkas                                                                                                       Vladimir Dranik

Запись опубликована в рубрике Официальная переписка. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.