Печать Печать

DĖL ŠALIŲ SUSITARIMO PROJEKTO (JPSA)

JUNGTINĖ PROFSĄJUNGŲ ATSTOVYBĖ

Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė

VĮ IAE generaliniam direktoriui                                  2015-11-30   Nr. 141-09

D. Janulevičiui

DĖL ŠALIŲ SUSITARIMO PROJEKTO

Atsakydami į Jūsų 2015-11-27 pateiktą šalių susitarimo dėl įmonės Kolektyvinės sutarties, DVSta-1465-1V3, pakeitimo projektą ir atsižvelgdami į darbinio susitikimo, įvykusio 2015 m. lapkričio 23 d. metu, pasiektus susitarimus dėl informacijos, pagrindžiančios valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės kolektyvinės sutarties, DVSta-1465-1V3, 10 priedo pareigybių sąrašą, pateikimo raštu,

  1. Atkreipiame dėmesį, kad iš 41 2015-11-27 rašto 1 lentelėje nurodytų pareigų 39 pareigybių atžvilgiu terminuotos darbo sutarties pobūdžio argumentavimas siejamas su planuojamais END struktūriniais pertvarkymais. Ar tai, savo ruožtu, reiškia, kad įgyvendinus ne vėliau kaip iki 2016 m. gruodžio 31 d. END struktūrinius pertvarkymus, su darbuotojais, užimančiais 10 priede nurodytas pareigas, darbo santykiai taps neterminuotais?
  2. Įmonės END šiuo metu yra 182 pareigybės. Iš jūsų pateikto rašto neaišku, kokiais kriterijais buvo išskirti 35 lentelėje nurodytos pareigybės.
  3. Visų lentelėje nurodytų pareigybių atžvilgiu kaip argumentas nurodomi numatyti planai ir grafikai, darbo apimtys. Prašome nurodyti, kokiam laikotarpiui planuojami IAE eksploatacijos nutraukimo darbai pagal IAE vykdomas veiklų rūšis.
  4. Siekiant išvengti derybų dėl minėto projekto vilkinimo, pakartotinai prašome raštu pateikti įmonės struktūrinių padalinių vadovų argumentus dėl darbo santykių terminuoto ir neterminuoto pobūdžio pagal atskiras pareigybes.

PRIDEDAMA. Šalių susitarimo projektas, 2 psl.

 

VĮ IAE Jungtinės profesinių sąjungų                                                                  Vladimir Dranik

atstovybės pirmininkas

 Projektas

VALSTYBĖS ĮMONĖ

IGNALINOS ATOMINĖ ELEKTRINĖ

 

VALSTYBĖS ĮMONĖS IGNALINOS ATOMINĖS ELEKTRINĖS

JUNGTINĖ PROFESINIŲ SĄJUNGŲ ATSTOVYBĖ

 

SUSITARIMAS

DĖL VALSTYBĖS ĮMONĖS IGNALINOS ATOMINĖS ELEKTRINĖS

KOLEKTYVINĖS SUTARTIES PAKEITIMO

2015 m.___________ ____ d. Nr. _____________________

Visaginas

Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė, atstovaujama generalinio direktoriaus Dariaus Janulevičiaus, ir Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė, atstovaujama pirmininko Vladimiro Draniko, vadovaujamosios Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės kolektyvinės sutarties, DVSta-1465-1V3, I skyriaus 4 straipsniu,

s u s i t a r i a :

  1. Pakeisti Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės Kolektyvinės sutarties, DVSta-1465-1V3, 13 straipsnį, papildyti 6 1— 63 dalimis ir išdėstyti jas taip:

“61. Su į šios Kolektyvinės sutarties 10 priede nurodytas pareigas priimamais į darbą į Įmonės išmontavimo skyrių asmenimis/ dirbančiais pagal terminuotas darbo sutartis darbuotojais gali būti sudaromos/pratęsiamos terminuotos darbo sutartys nuolatinio pobūdžio darbui. Terminuotos darbo sutartys gali būti sudaromos/pratęsiamos ne ilgesniam kaip trijų metų laikotarpiui. Tai pačiai funkcijai atlikti – ne ilgesniam kaip dviejų metų laikotarpiui. Ši nuostata galioja iki Įmonės organizacinės struktūros pakeitimo, bet ne ilgiau kaip iki 2016 m. gruodžio 31 d.

62 . Pasikeitus Įmonės organizacinei struktūrai į Kolektyvinės sutarties 10 priede nurodytas pareigas į Įmonės Išmontavimo skyriaus Išmontavimo poskyrį priimamais į darbą asmenimis/dirbančiais pagal terminuotas darbo sutartis darbuotojais gali būti sudaromos/pratęsiamos terminuotos darbo sutartys nuolatinio pobūdžio darbui. Terminuotos darbo sutartys gali būti sudaromos/pratęsiamos ne ilgesniam kaip trijų metų laikotarpiui. Tai pačiai funkcijai atlikti – ne ilgesniam kaip dviejų metų laikotarpiui.

63. Terminuota darbo sutartis sudaryta šio straipsnio 6 1 — 6 2 punktuose nurodytais pagrindais, pasibaigus jos terminui tampa neterminuota, esant šioms sąlygoms:

63.1. IAE eksploatavimo užbaigimo proceso darbai, į kuriuos priimtas darbuotojas, faktiškai tęsiasi;

63.2. IAE eksploatavimo užbaigimo proceso darbams, į kuriuos priimtas darbuotojas, yra numatytas finansavimas;

63.3. Esant padalinio vadovo rekomendacijai dėl darbuotojo atitikimo keliamiems reikalavimams”.

  1. Papildyti Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės kolektyvinę sutartį, DVSta-1465-1V3, 10 priedu “Pareigybių, į kurias priimamais asmenimis arba kuriose dirbančiais pagal terminuotas darbo sutartis gali būti sudaromos arba pratęsiamos terminuotos darbo sutartys nuolatinio pobūdžio darbui, sąrašas” (pridedama).

 

 

VĮ IAE generalinis direktorius                                            VĮ IE JPSA atstovybės pirmininkas

___________________                                                          _____________________

Darius Janulevičius                                                                              Vladimir Dranik

2015-___-_____                                                                          2015-_____-_____

____________________

Tomas Liukaitis

2015-__-____

_____________________

Jurgita Janutėnaitė

2015-___-_____

Parengė

____________

Ilona Nekrošienė

2015-__-__

2015-11-30

I.N., 2015-11-30

Запись опубликована в рубрике Официальная переписка. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.