Печать Печать

Trišalėje taryboje sutarta dėl darbo apskaitos nuostatų

darbo-laikas-640x410

www.lpsk.lt

Sausio 24 d., antradienį, Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje vykusiame Trišalės tarybos posėdyje profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai pasiekė tam tikrų susitarimų dėl darbo ir poilsio laiko apskaitos reglamentavimo.

„Sutarėme, kad darbo apskaitos laikotarpis turi grįžti prie vieno mėnesio. Tuo metu, esant suminei darbo laiko apskaitai, jis sieks tris mėnesius. Jį bus galima prailginti per kolektyvines sutartis, – vardija Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas. – Svarbu ir tai, kad maksimali darbo laiko trukmė su viršvalandžiais negalės viršyti 60 valandų, o, esant suminei darbo laiko apskaitai, – 48 valandų.”

Darbo apskaitos vedimas darbdaviui yra privalomas. Tiesa, į Darbo kodeksą planuojama įtraukti specialią nuostatą, teigiančią, kad, jei darbas yra pastovus (visada trunka po 8 valandas), leidžiama to nedaryti.

Be darbo laiko apskaitos aptartas ir galimas naujų narių įtraukimas į Trišalės tarybos sudėtį. „Mums pavyko susitarti dėl konkrečių kriterijų, kuriuos privalo atitikti prie Trišalės tarybos norinčios prisijungti organizacijos. Paprašėme, kad jos iki vasario 1 d. pateiktų atitikimą pagrindžiančius duomenis, o vasario 7 d., per kitą posėdį, kalbėsimės konkrečiau“, – pažymi A. Černiauskas.

Запись опубликована в рубрике Актуалии. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.