Печать Печать

PROFESINIŲ SĄJUNGŲ KREIPIMASIS Į IAE DARBUOTOJUS

Į IAE profsąjungoms su dideliu apgailestavimu tenka konstatuoti, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu, t.y. ekstremalios situacijos sąlygomis, strateginės įmonės  VĮ IAE vadovybė, nepaisant darbuotojų atstovų raginimų kartu ieškoti sprendimų, kurie svarbus kiekvienam darbuotojui, t.y. jų darbo sąlygos, darbo organizavimas, darbo apmokėjimas, vežimas į darbą ir atgal ir kt., įmonės vadovai nėra linkę bendradarbiauti su profesinėmis sąjungomis. 

Šiandien įmonės darbuotojams išplatinta informacija tik dar labiau papiktino darbuotojus ir sukėlė sąmyšį. 

Tuo tarpu, kai visos Lietuvos valstybinės institucijos šiuo sudėtingu laikotarpiu susitelkę ieško optimaliausiu sprendimų tam, kad Lietuvos gyventojai patirtų kuo mažesnių finansinių nuostolių, Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė (strateginės reikšmės objektas) vienašališkai, be jokio pasitarimo  su profesinėmis sąjungomis, priėmė, mūsų įsitikinimu, absurdišką sprendimą — skelbti prastovą NE DĖL KARANTINO. Tai reiškia, kad tokiu atveju darbuotojai neteks  didelės dalies savo pajamų, o IAE netenka valstybės subsidijų dėl darbo užmokesčio kompensavimo.

Taip pat informuojame, kad atsižvelgiant į tai, jog įmonė nėra linkusi bendradarbiauti šiuo sudėtingu visai Lietuvai laikotarpiu, ieškoti kartu optimaliausių sprendimų ir neraginti darbuotojus ieškoti, kaip «išsisukti» iš situacijos, kurią savo sprendimais, iš esmės, sukūrė įmonės vadovybė (siūlyti eiti kasmetinių ar neapmokamų atostogų, pasinaudoti nedarbingumu ir pan. ) profesinės sąjungos, gindamos darbuotojus nuo neteisingų vadovybės veiksmų, savarankiškai maksimaliai išnaudos visas įmanomas teisines priemones. 

Pagarbiai

VĮ IAE veikiančių profesinių sąjungų vardu

L.e. IAE JPSA pirmininko pareigas

Ilona Nekrošienė

Tel. +370 656 99491

Запись опубликована в рубрике Актуалии. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.