Печать Печать

AUTOBUSŲ REISŲ Į IAE ATNAUJINIMAS

Birželio 3 d., penktadienį, mero kabinete įvyko suinteresuotųjų IAE darbuotojų pervežimo į / iš darbo organizavimu susitikimas. 

Kaip žinoma, nuo balandžio 3 d. autobusų reisai į IAE buvo nutraukti. 

Vežėjas (UAB “Meteorit turas”) taip pat oficialiai informavo IAE vadovybę apie tai, kad nuo liepos 31 d. nutraukia bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią pastaraisiais metais buvo organizuojami autobusų reisai IAE darbuotojams. 

IAE vadovybe savo ruožtu kreipėsi į IAE profsąjungas raginant patiems užsiimti darbuotojų pervežimo organizavimu. 

Tačiau profsąjungų veikla riboja specialios teisės normos. Todėl tokia paslauga, kaip reguliarus darbuotojų pervežimas, priklausanti administratyvioms paslaugoms, bei organizuota profsąjungų, būtų neteisėta. Tačiau tai nereiškia, kad profsąjungos liks nuošalyje nuo šios problemos sprendimo. 

Bet koks darbdavys  (įsitikinusi, IAE vadovybė — nėra išimtis) turi būti suinteresuotas, kad jo darbuotojai stabiliai bei saugiai atvyktų į darbą. Be to, kalbama apie įmonė, nutolusią beveik 10 km nuo miesto, bei kurios veikla susijusi ir dar ilgai bus susijusi su branduoliniu kuru bei radioaktyviomis atliekomis. 

Miesto vadovybė taip pat turi būti suinteresuota, kad miesto gyventojams, kurie moka mokesčius į savivaldybės iždą, būtų suteikta galimybė atvykti į darbą. 

Būtent todėl IAE profsąjungos ėmėsi iniciatyvos, iš pradžių atsisėsti prie derybų stalo bei pasistengti kaip įmanoma greičiau atnaujinti bent jau dalinai autobusų reisus į IAE. Laimei, visos suinteresuotos šalys supranta, kad problemą reikia spręsti. 

Penktadienį miesto meras Erlandas Galaguz organizavo savo kabinete pirmą po karantino atšaukimo suinteresuotų šalių susitikimą. 

Ir nors emocijų intensyvumas susitikimo metu buvo nemažas, vis dėl to visi supranta, kad situacija dėl darbuotojų pervežimo į IAE yra aklavietėje. Ir dabar ne laikas ieškoti kaltų. Svarbiausia, pagal galimybę, greitai ir efektyviai ją išspręsti. 

Šiai dienai, vežėjas yra pasiruošęs nenutraukti bendradarbiavimo sutarties bei pagal pateiktus IAE duomenis pradėti dalinį pervežimą (šiandien kalbama apie tris reisus) nuo spalio 1 d. Kol nebus išspręstas klausimas, pavyzdžiui, dėl kasos aparatų autobusuose ir kt. 

Tuo pat metu savivaldybė iš savo pusės spręs klausimą dėl autobusų reisų organizavimo institucijų lygmenyje. Juk bet kokia savivaldybės organizuojama paslauga turi būti užtikrinta asignavimais arba, paprastai tariant, finansiškai. 

Savo ruožtu profsąjungos ketina kreiptis ir į Seimą, ir į Vyriausybę dėl darbuotojų pervežimo paslaugos organizavimo bei finansavimo. 

Taip pat susitarėme su generaliniu direktoriumi iki spalio 1 d. operatyviai dalintis informacija apie darbuotojų poreikius. 

Esu įsitikinusi, kad mes, profsąjungos, turime visus pagrindus REIKALAUTI neatidėliotino šio klausimo sprendimo. Bet dar daugiau aš esu įsitikinusi, kad tik BENDRŲ SPRENDIMŲ PAIEŠKOS, PASIRUOŠIMO PASIDALINTI ATSAKOMYBE keliu įmanoma pasiekti, kad IAE darbuotojų pervežimo klausimas būtų išspręstas rimtai ir ilgam laikui. 

L.e. Jungtinės profesinių sąjungų atstovybės pirmininko pareigas Ilona Nekrošienė

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.