Печать Печать

KAS BUS SU AUTOBUSŲ REISAIS IAE PAMAINOS PERSONALUI NUO KOVO 1 d..

Praeitą šeštadienį, kaip jau žinoma, atsinaujino autobusų reisai IAE pamaininio personalo pervežimui.
Manau, kad dabartinėje situacijoje, susijusioje su COVID-19 viruso pandemija, tai ypač svarbu. Juk kalbama apie įmonės darbuotojų saugą bei sveikatą, reiškia ir apie tolimesnį sėkmingą ir nepertraukiamą IAE eksploatacijos nutraukimą.
Įmonės darbuotojai turbūt taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad autobusų reisai pamaininiam personalui suplanuoti iki vasario 28 d.
Turbūt daugeliui kyla klausimas: o kas bus po kovo 1 d.?
Pabandysiu paaiškinti. Kaip yra žinoma, dar pavasarį, kaip pirmos pandemijos metu buvo sustabdyti autobusų reisai į IAE, profsąjungų ir vadovybės pozicijos dėl šios problemos sprendimo smarkiai išsiskyrė.
Prireikė beveik pusė metų, kad bent jau dalinai atnaujinti organizuotą IAE darbuotojų pervežimą į darbą / iš darbo. Priеš tai dažnai vyko aštrios diskusijos bei labai sudėtingos derybos. Tačiau, galiausiai, IAE kolektyvinės sutarties šalims, t. y. profsąjungoms bei įmonės vadovybei, ministerijai ir įmonės valdybai palaikant, pavyko susitarti dėl bendro kompromisinio sprendimo. Už tai norisi padėkoti kiekvienam, kas palaikė profsąjungas.
Dabartinė situacija, kai sergamumo lygis Visagine nuolat auga, karantino priemonės griežtėja, — diktuoja savo sąlygas bei reikalauja operatyvių bei veiksmingų sprendimų.
Atsirado būtinumas atnaujinti autobusų reisus IAE pamaininiam personalui. Pirmiausiai, dėl darbuotojų saugos ir sveikatos.
Ar tęsis darbuotojų pervežimas po vasario 28 d. priklauso nuo to, ar tikrai yra būtinas toks pervežimas, t. y. nuo to, kokia bus paklausa ir kaip darbuotojai naudosis šia galimybe.
Profsąjungų pozicija šiuo kausimu nepasikeitė.
Organizuoti autobusų reisai darbuotojams reikalingi. Ir ne tik pandemijos metu, bet ir visą laiką.
Žinoma, kad bendras sprendimas susijęs su noru tartis, rasti bendrą vardiklį.
Manau, kad dabar ypač svarbu ieškoti tarpusavio sąlyčio taškus, o ne dirbtinių kliūčių. Ir tuo labiau svarbu turėti nuolatinį dialogą tarpusavy bei nepriimti vienašališkų sprendimų.
Empatija, palaikymas iš darbdavio pusės šiomis dienomis ypač svarbūs žmonėms. Bet kokioje mūsų miesto įmonėje, įstaigoje. Svarbios socialinės garantijos. Ir, nors sprendimus kolektyvinės sutarties šalims, ir bet kokius kitus bendrus sprendimus priimti pavyksta sunkiai, bet pavyksta bendromis pastangomis bei turint norą išgirsti vieni kitus.
Per paskutinius trisdešimt metų darbuotojams, kiekvienam visaginiečiui teko daugybė išbandymų. Taip pat ir profsąjungoms taip pat teko daug išbandymų. Ir mes tvirtai kartu viską atlaikėme.
Būtent dėl to esu įsitikinusi, kad dirbant kartu, įveiksime visus sunkumus ir šį kartą. Ir ne tik įveiksime, bet ir tapsime stipresni, užsigrūdinę ir  pasiruošę naujiems iššūkiams.
VĮ IAE Nepriklausomos profsąjungos pirmininkė
Ilona Nekrošienė
Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.