Печать Печать

IAE PROFSĄJUNGOS DĖL DARBUOTOJŲ PERVEŽIMO BŪTINUMO

Gerbiamieji IAE darbuotojai,

Kaip jau pranešė įmonės vadovybė, vakar įvyko eilinis įmonės Valdybos posėdis. Vienas iš svarstomų klausimų, profsąjungų atstovų iniciatyva, buvo personalo vežimas į darbą ir iš darbo.

Patvirtintas, nedalyvaujant profsąjungoms, Aprašas yra chaotiškas ir nesuprantamas, reglamentuojantis vienintelę galimybę pasinaudoti transportu – apmokėti kelionę už mėnesį iš anksto, prisirišant prie konkretaus autobuso be galimybės važiuoti esant būtinybei (nėra pasirinkimo, ar pirkti nuolatinį bilietą, ar apmokėti vienkartinį bilietą) bei reglamentuojantis išskaitas iš darbo užmokesčio (darbuotojo prašymu), sukėlė didelį rezonansą kolektyve.

Įstatymuose būtent dėl to reglamentuota konsultavimosi procedūra su profsąjungomis, prieš patvirtinant tokius dokumentus, kad būtų parengtas bendras priimtinas variantas.

Be to, prieš patvirtinant Aprašą, profsąjungos oficialiai kreipėsi į darbdavį su prašymu organizuoti konsultacijas, kadangi numatė, kad bus neigiama reakcija dėl rengiamo dokumento.

Manome, kad įstatymų reikia laikytis, o ne juos traktuoti. Dėl Aprašo patvirtinimo teisėtumo profsąjungos pasiruošusios imtis teisinių veiksmų, ginant darbuotojų interesus.

Šiandien profsąjungos ragina IAE vadovybę nedelsiant atsisėsti prie derybų stalo bei svarstyti dokumentą. Bent jau todėl, kad jis sukėlė ne tik kolektyvo nepasitenkinimą, bet ir teisingą pasipiktinimą.

Aprašas turi padėti organizuoti autobusų reisus, bet tokios formos tapo kliūtimi.

Kalbant apie išskaitas iš darbo užmokesčio, manome, kad tai yra nepriimtina.

Organizuojant reisus, numatant vienkartinių ar nuolatinių bilietų pardavimą, tai reikia daryti neišskaičiuojant iš darbuotojo darbo užmokesčio, o skiriant pinigus iš nuosavų įmonės lėšų, t.y. įmonės sąskaita.

Kaip Jūs prisimenate, beveik prieš metus per vieną dieną buvo sunaikintas tinkamai veikiantis darbuotojų pervežimo mechanizmas.

Profsąjungos mano, kad įdiegiant nuo 2021 m. balandžio 1 d. planuojamą tvarką, tas trapus mechanizmas, kuris profsąjungų ir darbdavio pastangų dėka bent jau iš dalies buvo atstatytas, bus vėl pažeistas.

Atsižvelgiant į tai, kad kalbama apie dokumentą, kuris neturi įtakos sutarčiai su pervežėju, profsąjungos ragina darbdavį ir siūlo:

  1. Nedelsiant atsisėsti už derybų stalo (nuotoliniu būdu) ir per artimiausias dvi savaites patobulinti Aprašą, reglamentuojantį autobusų reisų organizavimo bei apmokėjimo tvarką IAE darbuotojams.
  2. Atsižvelgiant į susijusią su pandemija bei karantino pratęsimu situaciją, balandžio – gegužės mėn. pratęsti galiojantį kolektyvinės sutarties šalių susitarimą, pagal kurį šiandien organizuojami autobusų reisai kaip pamaininiam, taip ir dieniniam personalui.

Esame įsitikinę, kad tik dialogo bei bendrų sprendimų paieškos būdu įmanoma pasiekti efektyvių rezultatų.

Būtent to siekti vakar Valdybos nariai ir paragino įmonės vadovybę.

JPSA labai vertina Jūsų, gerbiamieji darbuotojai, pasiūlymus bei nuomones, kurių pastaruoju metu ypatingai daug. Stengiamės operatyviai reaguoti į kiekvieną jų.

Būsime dėkingi už Jūsų pasiūlymus / pastabas bet kuriuo metu.

Tel. 2-83-10, +370 656 99491, el.p. jur.np@iae.lt   nekrosiene.ilona@gmail.com

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.