Печать Печать

IAE TRANSPORTAS. VADOVYBĖ IR TOLIAU KOVOJA SU PERSONALU?

Šiandien IAE darbuotojai susidurė su situacija, dėl kurios dar prieš mėnesį perspėjo ir profsąjungos, ir įmonės darbuotojai: dalis darbuotojų buvo priversti vykti į darbą taksi.

Tokia situacija yra reglamentuojančio darbuotojų pervežimą bei apmokėjimą už transportą dokumento, priimto apeinant profsąjungų ir darbuotojų nuomones, pasekmė. Deja, kolkas darbdaviui jokio poveikio neturėjo ir šimtai surinktų prieš neapgalvotą sprendimą parašų.

Deja, darbdavys, nematydamas realios situacijos vietoje, negali jos tinkamai įvertinti. Todėl dokumenas, kuris turėjo palengvinti pervežimo tvarką, tapo iš esmės kliūtimi žmonėms ir sukėlė audringą neigiamą reakciją kolektyve.

Lieka tik apgailestauti, kad vadovybė vietoj subalansuoto sprendimo paieškos užsiima laisvu dokumentų traktavimu.  Taip, keleivių pervežimo taisyklės įpareigoja organizuojant specialius reisus užtikrinti tikslinę grupę. Konkrečių atveju, IAE darbuotojai yra tikslinė grupė. Nė vienas teisės aktas nereikalauja vardinių sąrašų.

Aišku, profsąjungos daro viską, ką turi daryti. Rytoj, balandžio 21 d., IAE valdybos posėdyje šitas klausimas bus iškeltas skubos tvarka.

IAE nepriklausomos profsąjungos pirmininkė Ilona Nekrošienė

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.