Печать Печать

TARPTAUTINĖS DARBO ORGANIZACIJOS EKSPERTAS PAŽYMĖJO SOCIALINIO DIALOGO SVARBĄ

Kovo 1 d. įvyko Lietuvos trišalės tarybos posėdis, kuriame dalyvavo Tarptautinės darbo organizacijos atstovas, socialinio dialogo ekspertas Konstantinas Papadakis. 

Jis pažymėjo socialinio dialogo svarbą, jo praktinę reikšmę didinant bet kokios įmonės veiklos efektyvumą, ir tai, kad socialinis dialogas yra naudingas abiems šalims. Juk kiekvieną suinteresuotoji šalis šiuo atveju turi informaciją ir prisiima atsakomybę. Kas savo ruožtu sumažina konflikto riziką.

Ekspertas tai pat pažymėjo, kad socialinis dialogas — tai ne tik keitimasis informacija, bet ir konsultacijos, taip pat, kas ypač svarbu, derybos ir bendrų sprendimų paieška.

Primename, kad šiuo metu IAE vyksta konsultacijos dėl organizacinės struktūros pakeitimo. Profsąjungos, atstovaudamos darbuotojų interesus, siekia, kad konsultacijos būtų ne tik formalumas, bet kad būtų realiu instrumentu ieškant bendrų abiems šalims priimtinų sprendimų.

Dabar, kai visoje Lietuvoje darbdaviai pripažįsta kvalifikuoto personalo trūkumą, ypač svarbu, kad tarp IAE darbdavio ir profsąjungų vyktų maksimaliai skaidrus ir pasitikėjimo kupinas dialogas, savalaikis keitimasis informacija ir, svarbiaisia, noras surasti bendrus sprendimus, siekiant išsaugoti motyvuotą personalą tolimesniai IAE ekspkoatacijos nutraukimo veiklai.

 JPSA pirmininkė Ilona Nekrošienė

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.