Печать Печать

Kreipimasis

Gerbiami IAE darbuotojai!

Įmonės sėkmę tiesiogiai lemia kiekvieno iš Jūsų darbas. Jūsų darbo sąlygos, socialinės garantijos ir, be jokios abejonės, darbo užmokesčio dydis.

Spartaus kainų, infliacijos augimo sąlygomis darbo užmokesčio klausimas šiandien pirmoje vietoje. Todėl IAE Nepriklausoma profsąjunga dar praeitų metų rudenį pradėjo kelti klausimą dėl darbo užmokesčio fondo padidinimo. Prireikė ilgų mėnesių (tame tarpe ir profsąjungos lyderių kelių susitikimų Briuselyje ir Lietuvoje su EK Direktorato atstovais) tam, kad įtikinti IAE vadovybę kreiptis į EK (paraišką finansavimui teikia išimtinai IAE). Rezultate š.m. birželio mėn. Europos Komisija priėmė sprendimą dėl įmonės darbo užmokesčio fondo padidinimo 6-7% nuo spalio 1 d.

Dabar itin svarbu teisingai paskirstyti šias lėšas. Prisimename BA pakeitimus liepos mėn., kuomet pradiniame variante buvo siūloma 95 % darbuotojams padidinti „rėžius“ iki minimumo viso labo 11 % ir tik principingos pozicijos dėka pavyko pasiekti padidinimo iki 16 % (likusiems 5 % darbuotojams „rėžių“ padidinimas ženkliai didesnis). Tik argumentuojant ir principingai besilaikant savo pozicijos yra įmanoma pasiekti teisingo lėšų paskirstymo.

Šiandien, kai įmonė jau susidūrė su sunkumais įgyvendinant naują organizacinę struktūrą, Nepriklausoma profsąjunga laiko, kas paskirstant papildomai skirtas lėšas nesubalansuotai, didėja rizika prarasti dar daugiau kvalifikuotų ir patyrusių darbuotojų.

Nepriklausoma profsąjunga atvirai ir principingai atstovauja darbuotojų, kuriuos atstovauja, interesus. Tai ne visuomet patinka vadovybei. Ir mums tenka susidurti su situacijomis, kuomet apart konstruktyvaus dialogo, bendro sprendimų ieškojimo, ieškoma prielaida, kaip klystkeliais apeiti „neparankią“ profsąjungą tik tam, kad vienašališkai priimti sprendimus, kurie vėliau ali turėi negatyvias pasekmes.

Gerbiami IAE darbuotojai! Tam, kad profsąjunga galėtų atstovauti įmonės darbuotojus dalyvaujant visuose darbdavio veiksmuose (struktūros pakeitimai, darbo sąlygos, darbo užmokesčio nustatymas ir paskirstymas ir t.t.), pagal Darbo kodeksą būtina, kad profsąjungos nariai sudarytų ne mažiau kaip 33% įmonės darbuotojų. Priešingu atveju darbdavys SUDARO Darbo tarybą.

Kadangi darbo santykių procesas yra dinamiškas, nuolat besikeičiantis, profsąjungos narių procentinis santykis taip pat nuolat besikečia. Ir mūsų profsąjunga balansuoja šios tos ribos. Kolektyvinių derybų sėkmė, teisingas darbo užmokesčio fondo lėšų paskirstymas tiesiogiai priklauso nuo to, kiek Jūsų palaikymo šiandien turės profsąjunga.

Šeimos poilsio organizavimas, materialinės pašalpos suteikimas, išmokos vaikams. Visa tai, žinoma, svarbu. Ir visgi svarbiausia – turėti galimybę užtikrintai ir principingai atstovauti kiekvieno Jūsų darbo interesus santykiuose su darbdaviu, kolektyvinių derybų būdu siekti geresnių darbo sąlygų, socialinių garantijų.

Būtent todėl šiandien kaip niekada prašome Jūsų palaikymo įstojant į Nepriklausomą profsąjungą. Ir, žinoma, pasiūlymų dėl mūsų darbo tobulinimo. Bet kuriuo, Jums patogiu laiku!

Įstojimo į profsąjungą blankas, visa aktuali informacija: www.iaenp.lt , iaenp.lt@gmail.com ,

Tel. 2-83-10, +370 656 99491

VĮ IAE Nepriklausomos profsąjungos taryba

 

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.