Печать Печать

NEPRIKLAUSOMA PROFSĄJUNGA PASIŪLĖ IAE SUSITARIMO DĖL SOCIALINIŲ GARANTIJŲ IŠSAUGOJIMO PROJEKTĄ

IAE kolektyvinė sutartis nebegalioja. Kaip bus atstovaujami darbuotojų interesai?

Po daugiau kaip 20 metų galiojančios kolektyvinės sutarties atšaukimo, atominės darbuotojai netenka vienos iš svarbiausių socialinių garantijų: savo interesų darbo apmokėjimo klausimais atstovavimo per nepriklausomus atstovus — profsąjunga.

Pasibaigus Kolektyyvinės sutarties galiojimui darbdavys galės be suderinimo su atstovajančia darbuotojus profsąjunga pakeisti darbo apmokėjimo sistemą, patvirtinti pareigybių lygius pagal naują metodiką ir t.t.

Kadangi darbdavys oficialiai teigia, kad visai nesiekia ignoruoti darbuotojų šiuo klausimu, mes dar iki Naujujų metų kreipemės su pasiūlymu pasirašyti atitinkamą susitarimą, kad be suderinimo su profsąjunga nesikeistų galiojanti darbo apmokėjimo sistema ir su ja susiję vidaus teisės aktai (tvarkos aprašai, taisyklės ir t.t.). Tokiu būdu darbdavys tikrai parodys siekį išsaugoti socialinį dialogą ir parodys savo pagarbą kolektyvui, kuris šiandien aktyviai renka kolektyvinę sutartį palaikančius parašus.

Deja, kolkas įmonės vadovybė nepaiso kolektyvo nuomonės.

Juk nuo to tiesiogiai priklauso įmonės projektų vykdymas, darbuotojų pasitikėjimas ir motyvacija.

Mes, savo ruožtu, kviečiame aktyviai prisijungti prie parašų rinkimo akcijos ir tikimės, kad darbdavys vis dėlto išgirs savo darbuotojus ir profsąjungą, bei pasirašys atitinkamą susitarimą. Jis aktualus ir šiandien.

Toks susitarimas iki derybų dėl naujos kolektyvinės sutarties pradžios (derybas profsąjunga inicijavo dar praeitų metų rugpjūčio mėn.) tikrai parodytų darbdavio ketinimų nuoširdumą bei rimtumą rengiant tokį svarbų kiekvienam strateginės įmonės darbuotojui dokumentą.

Atsižvelgiant į tai, kad gruodžio 29 d., nepaisant vadovybės patikinimų dėl socialinių garantijų išsaugojimo pilna apimtimi, du dokumentai — kolektyvinės sutarties priedai jau buvo pakeisti be profsąjungos dalyvavimo, toks susitarimas yra ypatingai svarbus.

Reikia tik noro ir pagarbos savo darbuotojams bei jų atstovams. Savo ruožtu, Nepriklausoma profsąjunga ir toliau pasirengusi konstruktyviai vesti socialinį dialogą ir tikisi IAE vadovybės ketininų nuoširdumo.

Nepaisant dažnai išgalvotų, dirbtinių kliučių, mes ir toliau darysime viską ir dar daugiau, kad galėtumė principingai ginti darbuotojų interesus!

Pagarbiai, IAE nepriklausoma profsąjunga

Ilona Nekrošienė

Nikolajus Lebedevičius

Запись опубликована в рубрике Новости НП. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.